Een vertegenwoodiger laat aan GamesIndustry weten dat er nog geen reviewexemplaren naar de pers zijn uitgestuurd en het huidige beschikbare product bedoeld is als previewversie voor de mensen die het project vanaf het begin hebben ondersteund. "We zullen Ouya-reviewexemplaren beschikbaar maken begin tot midden mei, zodat er reviews zijn te schrijven die de completere consumentenervaring benaderen en daarmee vooruitlopen op de retailuitgave op 4 juni. (...) Reviews die nu zijn verschenen zijn het resultaat van individuen die een vroege backers-unit hebben ontvangen door onze Kickstarter te ondersteunen."

De prominente techsite The Verge gaf het apparaat een 3,5 uit de 10. "Dit is een apparaat met een aantal goede ideeën en in potentie een veelbelovende toekomst, maar het is ver verwijderd van iets waar je geld aan moet besteden. Zelfs al is het concept goed, de Ouya slaat de plank mis. Er moet nog aan de controller gewerkt woren, de interface is een rotzooi (...) en er is eigenlijk niets te doen met het apparaat."

Soortgelijke kritiek komt ook naar voren op Engadget: "Op het moment van schrijven duurt het nog ongeveer twee maanden totdat het apparaat in de winkels ligt - tijd genoeg, hopen we, om de interface uit te werken, de controller te verbeteren en misschien, heel misschien, een aantal games klaar te stomen om echt enthousiast van te worden."