Maker Monkey Island wil rechten terugkopen van Disney | Gamer.nl

Maker Monkey Island wil rechten terugkopen van Disney | Gamer.nl

Ron Gilbert, de maker van Monkey Island, zou de rechten op de franchise graag terugkopen van Disney, dat op dit moment de rechten bezit. Dat laat hij weten op Twitter.

"Beste Disney, nu dat julie geen games meer maken: laat mij alsjeblieft de rechten op mijn Monkey Island- en Mansion Mansion IP's terugkopen. Ik betaal er echt geld voor." Gilbert doelt hiermee op het feit dat Disney eerder deze maand heeft aangekondigd te stoppen met het maken van games.


Gilbert bedoelt met laatstgenoemde naam Maniac Mansion, een andere adventuregame die hij ook heeft gemaakt. Later liet Gilbert weten dat hij niet goed is in het correct spellen van zijn eigen Twitter-berichten.

Gilbert werkte aan de eerste twee Monkey Island-games, alsmede Maniac Mansion en het vervolg, Day of the Tentacle. De games werden gemaakt bij ontwikkelaar LucasArts, dat inmiddels onderdeel is van Disney.

Op dit moment werkt hij aan een nieuwe game, Thimbleweed Park, die expres wordt vormgegeven als een oude adventuregame. De game komt later dit jaar of januari volgend jaar uit op pc, Mac, Linux en Xbox One. Gilbert twijfelt nog, omdat hij "niet verkoopcijfers van Call of Duty wil stelen".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou