Creative director Andrew Prokorow zegt tegenover Eurogamer Polen dat het toevoegen van een multiplayer herhaaldelijk besproken is. Er zijn echter nog geen knopen doorgehakt. Wel benadrukt hij dat het project, mocht er groen licht aan gegeven worden, als een losstaande titel verschijnt.

Verder zijn er vijf DLC-uitbreidingen in de maak, die het verhaal van Metro: Last Light door de ogen van andere historische personages tonen. De uitgever van het spel, Deep Silver, moet nog beslissen of er ook een Season Pass voor de game komt waarmee alle DLC gedownload kan worden. Het zou bovendien niet om geschrapte content voor het spel gaan, omdat de ontwikkeling pas na het afronden van Last Light is begonnen. Waarschijnlijk was de game al af toen bekend werd dat voormalige uitgever THQ failliet ging. 

PS4-versie

Prokhorov laat ook weten dat de ontwikkelaar een PlayStation 4-versie van Metro: Last Light overweegt. De ontwikkelaar heeft echter nog geen development kits van Sony ontvangen; het spel verschijnt dus sowieso niet ten tijde van de lancering. Verder bevindt 4A Games zich reeds in de verkennende fase van een geheel nieuw IP, dat zich in de ruimte af zou moeten spelen. Zijn huidige project, Metro: Last Light, verschijnt in ieder geval op 17 mei voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.