Maker Heavy Rain is klaar met thrillers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Cage, de schrijver en regi eur van Heavy Rain, geeft aan dat hij iets anders wil doen dan verhalen schrijven over seriemoordenaars en andere zaken die vallen in het thrillergenre. "Ik weet één ding zeker: Heavy Rain zal het einde zijn van mijn persoonlijke trilogie [Omikron, Fahrenheit en Heavy Rain] waarin ik probeer dezelfde soort verhalen te vertellen over seriemoordenaars en andere zaken in het thrillergenre" zegt Cage. In plaats daarvan heeft Cage nu voornamelijk intere e in het omtoveren van werk van Shakespeare in een interactief format. Hij bevestigde daarbij nogmaals dat zijn studio Quantic Dream dingen wil gaan doen met bewegingsbesturing.

Multiplayer

Een andere uitdaging is om het interactieve-dramaformat, zoals dat van Heavy Rain, speelbaar te maken voor meerdere spelers. Cage geeft aan dat het moeilijk is om dit te realiseren maar zeker niet onmogelijk. "Als ik kijk naar hoeveel moeite het heeft gekost om een singleplayerervaring werkend te krijgen in Heavy Rain, heb ik al een vermoeden wat ervoor nodig is om een multiplayerervaring te creëren."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou