In een trailer die Nguyen van Swing Copters heeft vrijgegeven is te zien dat het spel veel lijkt op zijn eerdere hit Flappy Bird. In Swing Copters is het de bedoeling dat spelers een vliegend poppetje door het level omhoog begeleiden. ​Met elke druk op het scherm laten spelers het karakter naar links of rechts gaan. Op die manier moeten spelers zwaaiende hamers ontwijken en zo hoog mogelijk komen. Wie geraakt wordt is af, en moet opnieuw beginnen.

Net als bij Flappy Bird is het de opdracht een zo hoog mogelijke score te behalen. Ook het uiterlijk van de Swing Copters heeft met zijn 8-bit invloeden veel gemeen met Flappy Bird. Swing Copters komt deze week donderdag gratis uit, wie reclames in de game wil verwijderen betaalt 0,89 euro. De game zal in ieder geval verschijnen voor iOS, gezien Touch Arcade een iOS-gaming-site is. Of Swing Copters ook direct voor Android verschijnt is niet bekend.

De Vietnamese Nguyen verwijderde Flappy Bird na een plotselinge golf van populariteit uit de verschillende App Stores. Volgens de ontwikkelaar was de game te verslavend.

Door NUtech.