Maker Destiny 2-cheatsoftware moet 13,5 miljoen dollar aan Bungie betalen

Maker Destiny 2-cheatsoftware moet 13,5 miljoen dollar aan Bungie betalen

Elite Boss Tech, de maker van cheatsoftware voor Destiny 2, moet 13,5 miljoen dollar - omgerekend 12,76 miljoen euro - betalen aan Bungie.

Afgelopen augustus klaagde de ontwikkelaar van de Destiny-games Elite Boss Tech aan, aangezien de cheatsoftware voor Destiny 2 die de website had ontwikkeld het handelsmerk van de game schond. 

Met de software wordt in feite nieuwe code in de code van Destiny 2 geplaatst. Daardoor konden gebruikers van de cheatsoftware een aimbot en een radar gebruiken. Ook konden spelers zien waar de vijand die hen had neergeschoten was. De software werd verkocht middels een abonnementsservice die bezoekers van de site konden afsluiten voor alleen Destiny 2 of voor meerdere games.

Beide partijen zijn het inmiddels eens geworden over het beëindigen van de rechtszaak, zo valt op TorrentFreak te lezen. Als gevolg daarvan moet Elite Boss Tech 13,5 miljoen dollar aan schadevergoeding aan Bungie betalen. Ook mag het in de toekomst geen software die invloed kan hebben op Bungie-producten meer maken of distribueren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Je zou toch zo'n ontzettende loser zijn om een abonnement kopen op een cheat service. En dit "bedrijf" is akkoord gegaan met de 13.5M die ze moeten betalen, dus dan ga ik er vanuit dat ze dat geld hebben verdient met waarschijnlijk nog wat extra. WOW... Ik ga even in een hoekje zitten huilen om de mensheid.

0
test

@Leshrac ja inderdaad. Cheaten is op zichzelf al raar bij online games, waarom speel je dan uberhaupt games? Er ook nog eens voor betalen slaat echt alles.

0

Aanbevolen voor jou