De maker van een speelveld voor de online shooter Counter-Strike is opgepakt door de FBI en van zijn school gestuurd. De Amerikaanse jongere van Chinese afkomst zat op de Clements High School en is naar het Mr. Wood Alternative Education Center gestuurd. Dit gebeurde twee dagen na de dodelijke schietpartij in de Virginia Tech University.

De ouders van een jongen zagen dat hij een spel speelde waarin het doden van mensen voorkwam in een omgeving die op de school leek. Deze ouder belde naar de school en na enig zoeken vond de directie de persoonlijke site van de zeventienjarige leerling die het level, genaamd "The Official Clements High School CS Map," gemaakt heeft. Volgens de schooldirectie was het een bedreiging voor de veiligheid van de school, waarop de FBI gewaarschuwd werd. Nadat de jongen opgepakt was heeft hij van zijn overzetting naar de andere school gehoord. Het is hem bovendien verboden om met klasgenoten mee te doen met examenceremonies.

De FBI kwam er echter snel achter dat de jongen geen kwaad in de zin had. Na enig onderzoek en de belofte dat de jongen nooit meer levels zou maken van publieke gebouwen in de buurt, werd hij vrijgelaten. Rondom de verwijdering van zijn school is een hoog oplopend conflict ontstaan. Een deel van het schoolbestuur kwam niet opdagen voor overleg over de ontstane situatie omdat het andere mensen die partij kozen voor de jongen ervan verdacht zieltjes te winnen bij de Chinese gemeenschap. Er zijn namelijk binnenkort verkiezingen voor het schoolbestuur en die staan nu volledig in het teken van de verwijdering van de jongen van school.

Vast staat dat de jongen geen criminele daden heeft verricht en dat de FBI daarom geen enkele aanleiding had om hem verder te vervolgen. De verwijdering van de school heeft echter meteen na het bezorgde belletje van een ouder plaatsgevonden, nog voordat de feiten volledig op tafel lagen. Het is daarom te hopen voor de jongen dat hij terug mag keren op zijn school en dat hij vanwege het maken van deze CounterStrike-map niet verwijderd blijft.