In de firmware-update voor de PlayStation 3 die vanaf gisteren te downloaden viel, zit een optie om screenshots te maken van een game en die op te slaan op de harde schijf. Wat blijkt nu? Er is nog geen game op de PlayStation 3 die deze feature toelaat.

De optie om screenshots te maken is dus voorlopig nutteloos, totdat Sony of een andere ontwikkelaar besluit dit in een aankomende game beschikbaar te stellen. Het is tevens niet bekend of Sony er voor kan zorgen dat de optie bruikbaar wordt voor games op de PS3 die al in de winkels liggen. Vooralsnog gaan PS3-eigenaren echter nog een screenshotloze gameplay-ervaring tegemoet.

Update: Er is nu een lijst samengesteld met games waarin al wel screenshots gemaakt kunnen worden. Resistance Resistance 2 Motorstorm 2 LittleBigPlanet MGS4 WipeOutHDHet feit dat een woordvoerder van Sony heeft laten weten dat geen game nog gebruikt maakt van deze optie, is echter waarschijnlijk nog steeds correct. Bovenstaande games hebben uit zichzelf al een screenshot-optie van de ontwikkelaars meegekregen en staan los van de firmware update.