Majesco heeft besloten om de 3rd person actie-adventure Advent Rising niet meer aan het eind van dit jaar, maar in het eerste kwartaal van 2005 op de markt te brengen.

Advent Rising is het eerste deel in de Advent trilogie, dat het verhaal vertelt van de mensheid die op het punt van uitsterven staat. De aardkloot is overgenomen door Aliens en de overgebleven mensen proberen onontdekt te blijven voor deze buitenaardse rassen. Wanneer één van deze nieuwe aardbewoners toch notie krijgen van de aanwezigheid van de mensen, zal je als speler ervoor moeten zorgen dat de plannen om de mensheid te elimineren, niet tot uitvoering worden gebracht.

Het verhaal achter Advent Rising is aan de hand van sciencefiction schrijver Orson Scott Card, die een uniek sciencefiction universum heeft weten te schapen waarin je in het eerste deel alvast een voorproefje krijgt. De hele trilogie zou tezamen een mooi afgerond verhaal moeten vormen, doch voordat het zover is, zal het eerste deel waarschijnlijk wel een behoorlijke verkoop moeten behalen.

Majesco heeft er vertrouwen in en denkt dat een extra kwartaaltje ontwikkeltijd het spel goed zal doen. Men denkt dat Bloodrayne 2 in het vierde kwartaal genoeg inkomsten zal genereren, waardoor de vertraging van Advent Rising op dat vlak geen gevolgen zal hebben.