Eén van de twee meest succesvolle en beste strategy RPG's momenteel verkrijgbaar zijn toch wel Disgaea: Hour of Darkness en La Pucelle: Tactics. Het is dan ook niet gek dat Nippon Ichi, de ontwikkelaar van beide games, inmiddels al een derde game in de planning heeft staan genaamd Phantom Brave.

Phantom Brave zal zowel qua gameplay als graphics weer een duidelijke vooruitgang betekenen op voorganger Disgaea. Om te beginnen zijn de slagvelden niet langer grid-based, wat betekent dat je alle characters vrij kunt plaatsen waar je maar wilt en hun bewegingsvrijheid zo ook aanzienlijk vergroot wordt. Ook biedt de game je de mogelijkheid om zelf de jobs van je eenheden aan te maken of te veranderen met meer dan 400 verschillende vaardigheden en spreuken.

Het spel zal verder 20 episodes kennen, welke in totaal meer dan 100 uur aan gameplay zouden moeten bieden. Ook zullen tutorials inbegrepen zijn om ook de nieuwelingen in te wijden in de wereld van de strategy RPG. Voor de liefhebbers is het wellicht leuk om te horen dat er nu geswitched kan worden tussen de Engelse en Japanse stemmen. Worthplaying heeft momenteel meer dan 90 nieuwe screenshots van het spel voor je klaar liggen welke je hier kan bekijken. Het mag duidelijk zijn dat een game als deze het niet zozeer van de graphics moet hebben, maar des te meer de diepgaande en uitdagende gameplay, evenals het verhaal.

Het spel zal deze herfst in Amerika verschijnen voor de PS2. Of er ook een Europese release volgt is niet geheel zeker, maar gezien ook Disgaea nog zijn weg zal vinden richting het Europese vasteland, is de kans hierop wel een stuk groter geworden.