Magic Leap toont augmented reality-bril | Gamer.nl

Magic Leap toont augmented reality-bril | Gamer.nl

Magic Leap heeft het ontwerp van haar augmented reality-bril aangekondigd, de Magic Leap One.

Het gaat hierbij om een ontwikkelaarsversie die in de loop van 2018 beschikbaar moet gaan worden. De afgelopen jaren ontving Magic Leap meer dan een miljard dollar aan investeringen voor de bril.

De Magic Leap One zit met een kabel vast aan rond kastje dat dient als de motor van de bril en een grafische kaart in zich heeft. Vooralsnog heeft Magic Leap nog maar weinig details bekendgemaakt over de ontwikkelaarsversie. Wel weten we dat het een controller heeft met onder andere een touchpad, en zit er in de bril een ingebouwde luidspreker en microfoon. Gebruikers van de ontwikkelaarsversie kunnen zowel met hun hoofd, stem en handen de augmented reality-bril besturen.

Vorige maand vertelde verschillende bronnen tegen Mark Gurman van Bloomberg dat Apple intern hard aan het werk zou zijn aan een augmented reality-bril voor 2020. De bril schijnt op een eigen chip te gaan draaien, waardoor je niet speciaal een iPhone moet hebben om de augmented reality-functies te kunnen bekijken. Apple zou een speciaal besturing ysteem voor de bril aan het ontwikkelen zijn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou