MAGFest ontvangt kritiek na steek richting gamesite Kotaku

MAGFest ontvangt kritiek na steek richting gamesite Kotaku

De organisatie van het Amerikaanse game-evenement MAGFest heeft kritiek ontvangen vanwege een steek richting gamewebsite Kotaku.

Kotaku deed begin vorig jaar verslag van MAGFest en meldde toen dat het een plek was waar het coronavirus werd verspreid. Op dit moment wordt MAGFest weer gehouden en daar hebben bezoekers een opvallende steek richting Kotaku ontdekt.

Op een banner vallen diverse plekken die op het evenement bezocht kunnen worden te zien. Onderaan de banner staat 'Kotaku's Journalistic Integrity' ('Kotaku's journalistieke integriteit') met daarnaast een icoontje dat aangeeft dat het niet gevonden is.

Kort nadat bezoekers foto's van de banner op social media plaatsten, werd de banner verwijderd. Op het officiële Twitter-account van MAGFest liet de organisatie weten dat het heeft beseft dat de grap niet in goede aarde valt. "Het was bedoeld als grap gebaseerd op het artikel over onze reactie op COVID vorig jaar. Het is meteen van de beursvloer verwijderd."

In een vervolgtweet liet de organisatie weten dat het mensen "onveilig" liet voelen. "Het betreft een gebrek aan besef bij ons. We hebben spijt richting onze gemeenschap en Kotaku, en zullen in de toekomst beter ons best doen."

Diverse mensen uit de game-industrie en leden van de gamesmedia hebben de grap inmiddels bekritiseerd. Daarbij wordt vooral de connectie gelegd met de Gamergate-beweging. Kotaku werd vorig decennium bekritiseerd omdat een reviewer die een positieve recensie over een game schreef een relatie zou hebben met een ontwikkelaar. Dit bleek uiteindelijk niet te kloppen. Volgens Video Game History-directeur Frank Cifaldi kan de grap op de banner als een 'dog whistle' worden gezien, een bedekte toespeling met een negatieve lading bedoeld om de reputatie van Kotaku te bekritiseren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een jankgeneratie zitten we momenteel in zeg. Iedere grap of opmerking die niet helemaal goed valt moet gelijk in tienvoud verontschuldigd worden, het liefst aangevuld met ontslag en een grote zak geld. Je kan mij niet wijs maken dat mensen zich onveilig voelen door een grapje op een banner.

0
test

@Fr3nzy Nou ja, ik werk voor gamesites en als een publiekelijk evenement dit over een gamesite waar ik voor schrijf zou zeggen (en het daar niet mee eens was), zou ik mij daar wel degelijk erg aan storen. Niet per se onveilig voelen, maar het wel een enorm kinderachtige en onterechte manier van kritiek uiten vinden, vermomd als grap. Vind jij het leuk wanneer een compleet evenement jouw werk uit het niets te kakken zet, alleen maar omdat je je werk deed? Ik heb zoiets van, als je het niet eens was met de coverage van iets, neem dan contact op en laat jouw kant van het verhaal horen als een normaal, volwassen persoon, en ga niet op dergelijke passief agressieve manieren je onvrede uiten. Even ongeacht wat er allemaal wel of niet mis is met de coverage van een publicatie. Het blijven gewoon mensen die er werken, net zoals jij en ik. My two cents.

0
test

@MichelMusters In dit geval was het een beetje actie reactie in een poging dat op een grappige manier te doen. Dat mensen tegenwoordig geen grappen meer kunnen waarderen is daarom jammer. Ik vind het nogal onschuldig en zou er me er weinig van aantrekken, hooguit even om lachen. Als het het nou serieuze verwijten of oordelen zou gaan zou het inderdaad niet tof zijn om dat op zo'n manier naar buiten te brengen en zou je dat inderdaad beter onderling kunnen oplossen maar dit stelt niks voor.

0

@MichelMusters Ik ben het helemaal met je eens. Het ding is alleen dat een journalist van bv Kotaku heel veel bereik heeft en daarmee het evenement kan maken of breken. Even los van het feit of Kotaku gelijk had of niet en we gaan er maar vanuit dat een journalist van Kotaku of GamerNL integer genoeg is, maar alles draait tegenwoordig om clicks en views en die krijg je niet met een gematigd artikel. Er zal dus best wat aangedikt worden. Ik heb geen idee hoe zoiets werkt, maar contact zoeken met die journalist gaat dat veel uithalen? Misschien overtuig je die ene journalist en hopelijk nuanceert of zelfs rectificeert hij zijn artikel, maar dan hebben al duizenden mensen het gelezen, een mening gevormd en het gedeeld op social media. Vooral social media zie ik echt als het kankergezwel van de huidige maatschappij. Op geen enkele manier een reden om deze slechte grap uit te halen, de organisatie had op de inhoud moeten reageren. Het feit dat ze dat niet gedaan hebben geeft aan dat er een kern van waarheid in het artikel van de journalist zat denk ik.

0

@Fr3nzy Bespot? Natuurlijk op z'n minst een beetje, en je zou je af moeten gaan vragen waarom. Onveilig? Zeker niet. Maar we zitten in de generatie waar je met klagen nog best ver kan komen en niemand een in een bedrijf een dikkere huid een acceptabele eis lijken te vinden. Vooral via twitter lijken veel mensen de luidere minderheid een meerderheid te vinden terwijl de twitter reacties waarschijnlijk voornamelijk van mensen komen die niet naar MAGfest gaan en er geen interesse in hebben

0
test

Het was bedoeld als grap gebaseerd op het artikel over onze reactie op COVID vorig jaar. Kende de situatie niet maar nu ik dit lees vind ik het wel grappig. Je moet er niet te veel achter gaan denken want dan is alles een stuk grimmer. Nadeel van dit soort acties is, is dat je de intentie er achter niet ziet.

0

Aanbevolen voor jou