Verschrikkelijk nieuws. Het langverwachte, steeds maar uitgestelde gangster-epos Mafia van Illusion Softworks heeft wederom vertraging opgelopen. De releasedatum van begin mei zal niet gehaald worden, en het spel staat nu gepland voor het derde kwartaal.

Een best opvallende verschuiving, gezien het feit dat enkele bladen en websites reeds een betaversie van het spel hebben kunnen spelen die in ieder geval beter van kwaliteit was dan die van Hitman 2. Maar nu hebben de makers alle tijd om de bugs uit het spel te halen, iets wat ze bij Hidden & Dangeours, alweer bijna 3 jaar geleden, een beetje vergeten zijn.Publisher 'Take2 Interactive' hat heute entsprechende Gerüchte bestätigt, wonach das vielversprechende Actionspiel 'Mafia: The City of Lost Heaven' auf einen unbestimmten Termin im 3. Quartal 2002 verschoben wurde. Ursprünglich war der deutschlandweite Verkaufsstart für den 3. Mai vorgesehen.

'Mafia' versetzt Euch in Person des junges Taxidrivers Tommy in die fiktive Kleinstadt 'Lost Heaven'. In dem 30 Quadratkilometer großen Ort müßt Ihr fortan zahlreiche Aufgaben für das ansässige Verbrechersyndikat erledigen.

Misschien is de reden van de verschuiving ook wel ergens anders te vinden: bij de uitgever van het spel. Take2 heeft immers zowel GTA3 als Mafia gepland voor een release in mei. De kans is groot dat deze twee spellen in elkaars vaarwater gaan zitten als ze tegelijk uitgebracht worden, en dat dit teleurstellende verkoopcijfers voor beide games tot gevolg heeft. Hierdoor heeft men besloten Mafia uit te stellen omdat de vraag naar GTA3 groter was of omdat er nog meer aan Mafia te doen is dan aan GTA3. Maar dit is ook maar een theorie.

Hoe het ook zij, wachten zullen we. Mafia is nu dus op zijn vroegst in Juli te verwachten, als de bron tenminste gelijk heeft.