Mafia- en Arma-ontwikkelaars richten nieuwe studio op | Gamer.nl

Mafia- en Arma-ontwikkelaars richten nieuwe studio op | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Onder 2K Czech en Bohemia werkten zij onder meer aan beide Mafia-games, Operation Flashpoint, de Arma-serie, UFO: Aftermath en Hidden & Dangerous. Het eerste project van Warhorse wordt een role-playing game met een open wereld. De concept-art op de website van de nieuwe ontwikkelaar wijst op een spel met een middeleeuwse setting.

"Er is een rode draad te vinden in onze vorige games: open werelden, sterke verhaallijn en een realistisch ontwerp", schrijft het team. "We zijn er trots op dat games als Mafia en Operation Flashpoint in de voorhoede staan van deze aanpak en miljoen spelers wereldwijd delen onze visie. Zelfs als ons nieuwe project anders is in vele opzichten, is het een game die fans van realistische openwereldgames en kwaliteitsverhalen niet zal teleurstellen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou