Na het succes van BioShock heeft 2k weer een nieuwe potentiële topgame aangekondigd, namelijk Mafia 2. Het origineel uit 2002 kreeg lovende kritieken en nog altijd weten gamers de door Illusion Softworks gecreëerde maffia-wereld te waarderen. Het is dan ook niet geheel onverwachts dat er ondertussen aan een vervolg is gewerkt.

"De originele Mafia was een groot succes, en we zijn erg opgewonden over het feit dat we de kracht van next-gen consoles kunnen gebruiken om een nieuwe ervaring te bieden terwijl de elementen van het originele spel behouden blijven", vertelt Christoph Hartmann van 2K. "De 'wow-factor' van Mafia 2 is duidelijk de grafische kwaliteit en de actie die je alleen in Hollywood-films verwacht."

Een releasedate voor Mafia 2 is nog niet gegeven, maar we kunnen het spel in ieder geval op de PC, PlayStation 3 en Xbox 360 verwachten. Het originele ontwikkelstudio Illusion Softworks is ook weer voor Mafia 2 aan het werk, en op onderstaande screenshots is wel te zien dat ze niet stil hebben gezeten.

Met dank aan Sneaky Snake, StevieNL en Glory voor het melden van dit nieuws.