Antonick heeft het eerste deel, dat uitkwam in 1988, geprogrammeerd. In het contract dat hij 1986 met EA heeft gesloten, zou staan dat hij royalty's krijgt voor games die van de originele game zijn afgeleid. Volgens Antonick zijn de moderne games ondanks alle veranderingen nog steeds gebaseerd op het origineel. Sinds 1992 zou hij echter geen royalties meer hebben ontvangen.

"Pas recent, als gevolg van publiciteit omtrent de twintigste verjaardag van de Madden-game ontdekte Antonick dat Electronic Arts de latere delen van zijn Madden NFL-software niet onafhankelijk heeft ontwikkeld", leest de aanklacht. "Volgens recente beweringen van Electronic Arts-oprichter Trip Hawkins is de huidige generatie software blijkbaar afgeleid van software ontwikkeld door Antonick."

Madden

Madden is sinds de lancering 23 jaar geleden uitgegroeid tot de grootste sportfranchise ter wereld. Er zijn ruim 85 miljoen exemplaren van de games verkocht; volgens Reuters bedraagt de winst door de jaren heen bijna 3 miljard euro. Het meest recente deel in de American Football-serie is Madden NFL 11 uit augustus 2010.