Na een knallend succes in de bioscoop doet Madagascar, de animatiekomedie van de makers van 'Shrek' over vier dierentuindieren die op het Afrikaanse eiland stranden en zichzelf moeten zien te redden, erg goed. Activision heeft namelijk bekend gemaakt dat het meer dan 1 miljoen exemplaren van de game, die op PC, PS2, Xbox, GameCube en Nintendo DS is uitgekomen, heeft verscheept. Dit wil nog niet zeggen dat ook alle exemplaren verkocht zijn, het geeft wel aan dat er voldoende vraag is.

Net als de film draait het spel om het leven van een aantal dieren die uit een dierentuin in New York willen ontsnappen. Alex de leeuw, Gloria het nijlpaard, Melman de giraffe en Marty de zebra spelen de hoofdrol, in deze game die voornamelijk op kinderen is gericht, maar ook toegankelijk is voor oudere gamers.

Naast de aankondiging van Madagascar maakte Activision bekend dat het aandeel verkochte console en handheld games met 65% ten opzichte van vorig jaar is gestegen, wat te danken zou zijn aan de verschillende franchise titels van de uitgever.