Mad Catz ontslaat 37 procent van personeel door tegenvallende verkoop Rockband 4 | Gamer.nl

Mad Catz ontslaat 37 procent van personeel door tegenvallende verkoop Rockband 4 | Gamer.nl

Mad Catz gaat 37 procent van hun personeel ontslaan om te compenseren voor de verliezen die het bedrijf het afgelopen jaar heeft geboekt.

In het financieel rapport van het derde kwartaal van 2015 wordt omschreven dat Mad Catz een omzet van 65 miljoen (ongeveer 58 miljoen euro) heeft behaald, de op een na hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf. Dit komt voornamelijk door “sterke Rock Band 4-verkoopcijfers”. Toch waren deze cijfers lager dan verwacht en bezorgde het bedrijf een verlies van 4,36 miljoen dollar (ongeveer 3,9 miljoen euro).

Door dit verlies zullen er structurele veranderingen plaatsvinden bij Mad Catz. De CEO en zakelijke vice-president zijn de dag voor de aankondiging al opgestapt. Door 37 procent van de medewerkers te ontslaan, hoopt het bedrijf 3 miljoen dollar (ongeveer 2,6 miljoen euro) per jaar vrij te maken.

Mad Catz staat voornamelijk bekend om hun game acce oires. Onder andere controllers, memory cards, koptelefoons, fightsticks en gitaren voor Rock band werden gemaakt door het bedrijf uit Californië.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou