Machinarium na afwijzing Microsoft aangeboden aan Sony | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Gisteren werd bekend dat de ontwikkelaar een half jaar lang in onderhandeling is geweest met Microsoft over een release op XBLA. Microsoft geeft echter alleen games uit die exclusief zijn voor Microsoft-platformen. Omdat Machinarium ook is verschenen voor Mac en Linux, zag Microsoft van deze samenwerking af. Het bedrijf raadde Amanita Design aan om een andere publisher te zoeken om de game alsnog voor XBLA uit te brengen. De ontwikkelaar ziet dit echter niet als een oplo ing: "Het betekent dat als we de game op XBLA willen uitgeven, we waarschijnlijk het grootste deel van de winst uit het raam moeten smijten, naar de uitgever. Alleen omdat we Mac- en Linux-versies hebben gemaakt."

Sony en Nintendo voeren een ander beleid voor de PlayStation Store en de Wii Shop, dan Microsoft met Xbox Live Marketplace. Voor die platformen hoeven ontwikkelaars namelijk niet verplicht een uitgever te hebben om hun game uit te kunnen brengen. Oprichter Jakub Dvorský heeft de game daarom inmiddels ingediend bij Sony en wacht nu op een antwoord.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou