Het bedrijf van Dvorský, Amanita Design, kijkt ook naar de mogelijkheden voor een versie voor de PlayBook-tablet van BlackBerry. Xbox Live Arcade eigenaren zullen het zonder Machinarium moeten stellen. Volgens Dvorský wilde Microsoft per se een exclusieve deal. Omdat het spel al uit was voor Mac en Windows was het bedrijf niet geïnteresseerd in een Xbox 360-versie. Daardoor is Dvorský op zijn beurt niet langer geïnteresseerd in Microsoft, zo zegt hij.

Nieuwe games

Verder heeft Dvorský aangekondigd dat hij aan drie nieuwe games werkt. Samorost 3 en Botanicula zijn net als Machinarium point-and-click adventures. Osada is een interactieve muziekvideo die binnenkort gratis te downloaden is van Amanita Designs website. Botanicula komt aan het eind van dit jaar; Samorost 3 komt op zijn vroegst over twee jaar naar PC en Mac.

Machinarium

Machinarium is een point-and-click-avonturengame met een robot met uitschuifbare armen en benen in de hoofdrol. Met behulp van deze lenigheid kan hij bij onbereikbare plekken komen en met zijn vingers op knoppen drukken waar hij anders niet bij zou kunnen komen.