Naast reviews en previews heeft Electronic Gaming Monthly (EGM) ook altijd een geruchtenrubriek waarin sappige roddels afkomstig uit de gamebizz te vinden zijn. Ook deze maand is het weer zover waardoor we voor jullie even de leukste geruchten op een rijtje zetten.

Om te beginnen meldt EGM ons dat Square Enix, naast de reeks naar de mobiele telefoon te brengen, in de toekomst fans ook zal voorzien van een opvolger van Parasite Eve voor een van de next-gen consoles. Daarnaast zou Sony het bedrijf Epic financieel hard ondersteunen zodat Unreal Tournament 3 op de Playstation 3 'soepeler' zal lopen dan voorheen.

Een beeld van Unreal Tournament 3, het spel dat op de PS3 'soepeler' moet lopen

Als derde roddel wist EGM te melden dat Kojima Productions, de studio van gamelegende Hideo Kojima, aan het werken zou zijn aan een spel dat volledig exclusief voor de Playstation 3 zal verschijnen. Of het hier gewoon over Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots gaat is onduidelijk. Verder zou AC/DC, de bekende muziekgroep, aan het spel Rock Band meewerken.

Is het MGS4 waarover Hideo het heeft? En wat heeft AC/DC met Rock Band te maken?

Wat verder in de roddelrubriek was nog te vinden dat Capcom aan het werken zou zijn aan een exclusieve game voor de Playstation 3. Of het hier om een vervolg of een volledig nieuw spel is nog niet duidelijk. Om af te sluiten publiceerde EGM wel een erg vreemd gerucht: blijkbaar zou Sony de Playstation 2 rond kerstmis herlanceren met een 'Waggle-Wand' erbij. Dit is een speciale controller die, net zoals de Wii-mote, op de bewegingen van de speler zal reageren. Het pakket PS2 + Waggle Wand zou voor $99 in de winkels verkrijgbaar zijn.

De Playstation 2, binnenkort ook inzetbaar als vervanger voor de Wii?

Nog even voor de duidelijkheid, het gaat hier om geruchten, niets meer.