Om geld zit de Britse gamelegende 'Peter Molyneux' in ieder geval niet meer verlegen. Na zijn succesvolle Populous- en Dungeon Keeper-reeks scoorde hij daar bovenop nog eens erg goed met de kaskraker Black & White, een game die op de verschillende platformen als broodjes over de toonbank ging.

Naast het ambitieuze 'Project Ego' (Xbox) komt Molyneux ook nog eens met de aankondiging te werken aan een nieuw simulatiespel, ééntje die dit keer niet gebaseerd is op een fantasie-wereld. Dit nieuwe project heet 'The Movies'.

Dit nieuwe simulatiespel zou vooral veel gelijkenissen hebben met die andere succesvolle Electronic Arts game 'The Sims. Ook in deze game regel je namelijk de dagelijkse beslommeringen van een filmproducent.

Het nieuwtje op Xboxworld zegt er het volgende over:In de game begin je in het begin van de filmindustrie, de jaren '20. De films zijn nog zwart-wit en bevatten geen geluid, maar door de game heen zal je kennismaken met nieuwe technieken als kleur, geluid en computereffecten. Het is natuurlijk de bedoeling dat jij deze dingen als eerste uitvoert. Je huurt crew in en neemt een goed script aan. Vervolgens zal de film gemaakt worden en zal je aan het eind van het jaar de balans kunnen opmaken na de awards. Maar ook na de filmuitgave zullen critici hun meningen laten horen.

Of deze plaatjes ook daadwerkelijk screenshots moeten voorstellen is onbekend, maar het ziet er nog niet bepaald Molyneux'isch uit. Zeer waarschijnlijk zijn dit dan ook sfeermakers in de vorm van pre-renders.