Zelf een game maken is de droom van haast elke gamer. Helaas heeft niet iedereen de tijd en de capaciteiten om een programmeertaal te leren en zelf een indrukwekkende 3D engine uit de mouw te schudden. Mocht je dan toch een spel willen maken, dan biedt de FPS Creator uitkomst. Dit is een programma dat je zonder enige kennis van programmeren, een eenvoudige first-person shooter laat maken.

Hoewel je van de FPS Creator niet moet verwachten dat je zelf een nieuwe Quake of Doom kunt maken, krijg je toch een aardig pakket aan mogelijkheden. Allereerst is er de Direct X 9.0 3D engine, die ondersteuning biedt voor pixel shaders en dynamische lichteffecten. De FPS Creator wordt geleverd met een mapeditor en laat je eveneens objecten en shaders die je in andere programma's hebt ontwikkeld, importeren.

De mogelijkheden zijn niet eindeloos. Je bent bijvoorbeeld beperkt tot het FPS genre en een maximum van 50 levels. Daar tegenover staat wel dat het allemaal erg snel te leren is en je in een handomdraai een aardige FPS game kunt maken. Lees hier meer over dit product, dat in september voor zo'n €45,- te koop zou moeten zijn. Leuk detail is dat je de spellen die je maakt gewoon mag verkopen, zonder daarvoor royalties aan de ontwikkelaars van de FPS Creator te hoeven betalen.

Met dank aan Projectdarkadder voor het melden van dit nieuws.