YouTube zal een belangrijke rol vervullen in het langverwachte Spore van Will Wright, de geestelijke vader van Sim City en The Sims. Hiermee kunnen je eigen creaties gefilmd worden en online gezet worden.

Spore wordt steeds wonderbaarlijker. Alsof het al niet ambitieus genoeg is dat we straks (als de ontwikkeling naar behoren verloopt) leven kunnen creëren en het kunnen zien opgroeien naar een samenleving om er vervolgens het universum mee te ontdekken, blijkt nu ook YouTube een rol te spelen in de game.

Je kan gedurende de game je samenleving filmen en vervolgens via de game het filmpje online zetten op YouTube. Vorige week was er al sprake van deze optie, maar toen werd nog aangenomen dat het maar een voorbeeld was van een plek waar je je Spore-filmpjes kon neerzetten. Dat YouTube in de game geïntegreerd is moet het gebruikersgemak natuurlijk vergemakkelijken.

Spore mogen we 5 september in de Europese winkels verwachten - twee dagen voordat de rest van de wereld de game krijgt. Als Will Wright zijn project tenminste op tijd af krijgt.