Game Informer liet via zijn nieuwste nummer weten dat de Darth Maul-game bijna acht maanden in productie was. Vervolgens lekte er een korte videoclip van de game uit op YouTube.

Het spel was in 2010 in ontwikkeling bij Red Fly Studio, dat de Wii-versie van Star Wars: The Force Unleashed 2 heeft verzorgd. De Darth Maul-game zou eerst exclusief voor Nintendo-platformen worden, maar uiteindelijk werd tegelijkertijd aan versies voor pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Wii U gewerkt.

Gedurende de ontwikkeling evalueerde George Lucas het project en eiste hij naar verluidt dat een tweede personage genaamd Darth Talon werd toegevoegd. Red Fly Studio werd ook niet op de hoogte gehouden van Darth Maul's rol in The Clone Wars, aldus Game Informer, waardoor de game niet meer aansloot op het Star Wars-universum. Dit had tot gevolg dat de samenwerking tussen LucasArts en Red Fly Studio werd stopgezet, waarna de game is geannuleerd.

De game-afdeling van LucasArts is inmiddels gesloten en uitgever Electronic Arts heeft nu de licentie op het maken van Star Wars-games voor pc en consoles in handen.