De eerste gameplaybeelden van Lucidity zijn verschenen. Zoals eerder aangekondigd moet de speler het meisje Sophie beschermen op haar reis. Er worden verschillende hulpmiddelen beschikbaar gesteld om dit te doen.

In het eerste level zijn dit een  korte brug en een springplank. Later in het spel worden er steeds meer nieuwe items beschikbaar gesteld, zoals een katapult, ventilator en trap. Vergelijkbaar met Tetris kiest de speler niet zijn volgende hulpmiddel, maar moet hij het doen met wat hij door het spel voorgeschoteld krijgt. Origineel bericht: GameTrailers TV heeft bevestigd dat LucasArts bezig is met de game Lucidity. Het spel moet als download uitkomen voor zowel Xbox 360 als PC.

Lucidity is een tweedimensionale puzzelgame in een stijl die doet denken aan een kinderboek. De hoofdpersoon is het meisje Sophie, maar zij wordt niet door de speler bestuurd. Sophie wil zelf van punt A naar punt B lopen, het is aan de speler om ervoor te zorgen dat ze dat ook kan door de juiste voorwerpen op haar pad te plaatsen.

De game moet later deze maand op Xbox Live Arcade verschijnen voor een nog onbekend bedrag. De PC-versie heeft nog geen releasedatum ontvangen.