In de nieuwste editie van PC Gamer wordt de opvolger op Star Wars: Battlefront uit de doeken gedaan, dat vooralsnog onder de naam Star Wars: Battlefront 2 door het leven gaat. Het originele Battlefront was een vrij getrouwe kopie van het Battlefield-concept, maar dan gegoten in een heerlijk Star Wars jasje.

De opvolger zal het grootste kritiekpunt van zijn voorloper aanpakken, namelijk de kunstmatige intelligentie. Hierdoor zou het spel ook in singleplayer een degelijke spelervaring moeten bieden. Nieuwe spellocaties zijn onder andere de binnenkant van de Death Star, het Blockade Runner ruimteschip en een level in de ruimte, met de Death Star als achtergronddecor.

LucasArts hoopt Battlefront 2 in de herfst van dit jaar op de markt te brengen. Het spel verschijnt op PC en consoles, welke consoles is echter niet te lezen in PC Gamer. We gokken dat het opnieuw op Playstation 2 en Xbox zal verschijnen en dat de GameCube, vanwege de grote nadruk op het multiplayergedeelte van het spel, opnieuw buiten de boot valt.