'Lucasarts annuleert Star Wars: The Force Unleased III' | Gamer.nl

'Lucasarts annuleert Star Wars: The Force Unleased III' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het team dat momenteel aan Star Wars: The Force Unleashed 2 werkt zou ontslagen worden zodra die titel af is. Een ander project, dat volgend jaar uit moet komen, ontspringt volgens Kotaku de dans, maar is "stopgezet" terwijl ontwikkelaars verteld is "management- en gezagsveranderingen te verwachten".

Het rommelt al een tijdje bij de gamestudio van LucasArts. Eind vorige maand stapte directeur Haden Blackman op na dertien jaar bij het bedrijf. Volgens de bronnen hebben de moraal en productiviteit sinds zijn vertrek een dieptepunt bereikt. Vorige week kwam bovendien naar buiten dat The Force Unleashed II voor de PSP geannuleerd was, maar medewerkers van Lucasarts moesten dit zelf via het internet vernemen, zo stelt één van de bronnen.

Daarnaast meldt Kotaku dat Meegan ook de meeste "externe" ontwikkelingen van Lucasarts-eigendommen gaat beëindigen. Star Wars: The Old Republic van BioWare zou daardoor de laatste Star Wars-titel zijn die niet intern door Lucasarts ontwikkeld wordt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou