Mary Bihr van LucasArts kijkt tijdens haar sessie terug op haar ervaringen met het opbouwen van het merk Star Wars. Als vicepresident Global Publishing voor de videogametak van Lucasfilm is Mary verantwoordelijk voor alles was LucasArts wereldwijd uitgeeft. Mary Bihr was verantwoordelijk voor een groot aantal aantal titels waaronder Indiana Jones and the Last Crusade, The Secret of Monkey Island en Star Wars: The Force Unleashed.

Mary is al sinds 1988 actief bij de marketingactiviteiten van het bedrijf en heeft de successen van één van de meest bekende entertainmentbedrijven in de wereld van dichtbij meegemaakt. In haar sessie tijdens het Festival of Games, zal Mary dieper ingaan op de geschiedenis van LucasrArts in de game-industrie. Met meer dan 20 jaar ervaring binnen LucasArts zag ze alle successen en hordes die overwonnen moesten worden. Mede daardoor heeft ze ook een heldere visie op actuele trends in de games industrie.

Screen Digest

Ook Ed Barton, senior analist bij IHS Screen Digest, houdt een sessie op het Festival of Games. Hij zal het publiek een kwantitatieve impressie geven over wat de toekomst brengt als de digitale distribitie een vlucht neemt. Dit doet hij aan de hand van de meest recente onderzoeksresultaten naar de kansen en bedreigingen van deze transitie. Tijdens de presentatie wordt uiteengezet hoe de game-industrie omgaat met de huidige uitdagingen. Barton werkt al meer dan een decennium voor IHS Screen Digest en heeft nauw samengewerkt met het management van een aantal van 's werelds grootste game-uitgevers, hardwarefabrikanten en mediabedrijven.

Festival of Games

Het Festival of Games vindt plaats op 28 en 29 april 2011 in Jaarbeurs in Utrecht. Het evenement trok in 2010 meer dan 2000 bezoekers van 180 bedrijven uit 25 landen. Het Festival of Games is het meest effectieve evenement voor de game-industrie en combineert een congres, het match-making evenement Pitch & Match, een Expo en de grootste carrièrebeurs voor games uit Europa. Aangekondigde sprekers zijn onder andere Leisure Suit Larry-bedenker Al Lowe, executive producter van OnLive Tom DuBois en EA Dice-producer Patrick Liu. Het congres in 2011 wordt ondersteund door Gamer.nl en GamesIndustry.biz.