We hebben er al vaak over bericht, de verkoop van de entertainment divisie van het Franse Vivendi Universal. Onder de entertainment divisie vallen onder andere de bedrijven VUGames, Blizzard en Sierra. Vooral de positie van Blizzard is interessant. Het bedrijf is verantwoordelijk voor enkele van de beste PC games ooit en de titels zorgen voor gigantische omzet. De aanvulilng voor Warcraft III heeft dit jaar al voor ruim 25% van de winst van Vivendi Universal Games gezorgd.

Vivendi Universal is de 5e eigenaar van Blizzard in de afgelopen 10 jaar en of er een nieuwe eigenaar komt is onduidelijk. De directeur van Blizzard weet nog niet of het bedrijf onder de verkoop van de enterainment divisie valt. De verkoop van Vivendi Universal Games is daarnaast ook nog niet. De verkoopprijs is gedaald van $ 2 miljard naar $ 800 miljoen, een koper is echter nog niet gevonden.

De positie van Vivendi Universal Games nu compleet onduidelijk omdat gisteren de enterainment divisie van Universal is verkocht aan General Electric's NBC. In de verkoop wordt gesproken over een filmstudie, drie kabel bedrijven, een tv studio en enkele pretparken. De gameontwikkelaars worden echter helemaal niet genoemd. Blizzard is part of the vast entertainment empire that French conglomerate Vivendi Universal put up for sale earlier this year.

But with no takers yet for Vivendi's games unit, and the sale price reportedly dropping, "we don't even know if we're part of the assets being sold," said Blizzard President Mike Morhaime, one of the studio's three co-founders. "We're used to having more control over our destiny, and now we're just waiting." Wie de eigenaar van Blizzard is, is op dit moment dus compleet onduidelijk. Het kan Vivendi Universal zijn, maar ook NBC, welke weer veel samenwerkt met o.a. Microsoft. Voor de gamers telt echter maar één ding: Blizzard moet gewoon toptitels blijven maken.