De demo is vanaf 19 augustus alleen beschikbaar voor Xbox Live Gold-bezitters. Consumenten met een Silver-account zullen een week langer moeten wachten.

Mensen van Capcom hebben eerder bevestigd dat er ook een PlayStation 3-demo zal komen, hierover wordt in het persbericht echter niet gesproken. De PS3-demo zal daarom naar verwachting langer op zich laten wachten.

Salamander

In de demo moet met maximaal vier spelers samengewerkt worden om een enorme G-type Salamander Akrid te verslaan. Er zijn meerdere mogelijkheden om deze baas neer te krijgen. Zo kan ervoor gekozen worden om simpelweg de poten onder de Akrid vandaan te schieten maar kan de speler zich ook laten opslokken om zo van binnenuit het monster op de knieën te krijgen.

Aan vuurkracht is geen gebrek met meerdere straal- en projectielwapens. Spelers kunnen er ook voor kiezen om een ondersteunende rol te spelen en zo de aanval of verdediging van hun teamgenoten te verhogen. Daarnaast zijn er ook een aantal Vital Suits, de robotpakken bekend uit het eerste deel, te vinden in de omgeving.