De beslissing van de rechtbank vond plaats in navolging van een klacht die een van Activision Blizzards aandeelhouders indiende. De aandeelhouder, Hayes, is van mening dat de breuk met Vivendi niet in het voordeel is van het dochterbedrijf. In plaats daarvan zou het vooral een manier zijn van een aparte investeringsgroep, die een aanzienlijk deel van de aandelen overneemt, om zichzelf te verrijken.

Volgens Miller is hiermee een bedrag van 664 miljoen dollar gemoeid dat uit het bedrijf onttrokken wordt. Ook zou de investeringsgroep, waar onder meer Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick deel van uitmaakt, na de transactie grootaandeelhouder worden. Dit geeft de groep de kans om hoge posities in het bestuur van Activision Blizzard te bekleden. Miller stuurde daarom ook aan op het aanstellen van een onafhankelijk bestuur, omdat de investeringsgroep niet in het belang van Activision Blizzard zou handelen.

Het is niet bekend of en wanneer de transactie tussen Activision Blizzard en Vivendi nu een vervolg krijgt. Waarschijnlijk moet eerst de klacht van Miller behandeld worden. Hij wil echter dat de transactie volledig teruggedraaid wordt.