"Het is onze intentie om het verhaal te vertellen en dan door te gaan met andere dingen. We hebben een heel interessant verhaal te vertellen, een verhaal over Dracula", vertelt Cox. "Onze intentie was om het verhaal vanuit dit perspectief te vertellen en spelers een kijk te geven op zijn standpunt."

"We zijn niet van plan om de serie verder dan dat uit te melken. Ik geloof dat elk verhaal dat de moeite waard is om te vertellen een bevredigend einde moet hebben. Dit verhaal heeft precies dat en zodra het is verteld hoop ik dat ons publiek van de saga geniet als een unieke en interessante insteek op de Castlevania-mythologie."

Mercury Steam werkt momenteel nog aan Castlevania: Lords of Shadow 2 voor PlayStation 3 en Xbox 360 en aan Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate voor Nintendo 3DS. Cox hoopt dat wanneer hij en zijn team klaar zijn met hun Castlevania-games, dat Konami de franchise overgeeft aan een ander team. "Ik hoop dat anderen de uitdaging aannemen en hun visie ook naar de serie brengen, zodat Castlevania altijd blijft bestaan voor toekomstige generaties."