'Lords of Shadow-maker wilde Metroid-game maken' | Gamer.nl

'Lords of Shadow-maker wilde Metroid-game maken' | Gamer.nl

Castlevania: Lords of Shadow-ontwikkelaar MercurySteam zou een Metroid-game hebben willen maken voor Nintendo. De pitch werd afgewezen door Nintendo. Dat schrijft NintendoLife op basis van interviews met ontwikkelaars.

Eind mei begon de Spaanse studio meer ontwikkelaars in te huren. MercurySteam onthulde in interviews dat het een Metroid-game wilde maken. Volgens geruchten zou Nintendo het voorstel van MercurySteam afgewezen hebben.

De Metroid-game nog geen naam, maar droeg de werktitel 'Metroid'. Het spel zou voor de Wii U en 3DS ontwikkeld worden. Het zou een first person spel worden in een postapocalyptische sci-fi-omgeving. In een demo was Samus het hoofdpersonage, maar spelers konden ook zeven andere premiejagers besturen. 

Inmiddels hebben verscheidene werknemers de studio verlaten. Ook heeft MercurySteam een nieuw spel aangekondigd. Volgens NintendoLife was dit het 'plan B' van de studio: de Metroid-game verwerken in een nieuw IP. De website van de Spaanse studio toont het nieuwe spel, waar nog geen informatie over bekend is.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou