Lord of the Rings Online komt mogelijk naar de consoles. Dat valt af te leiden uit een vacature die ontwikkelaar Turbine Entertainment online heeft gezet.

In de vacature valt te lezen dat Turbine op zoek is naar een senior user interface engineer die de interface van hun MMO's naar een nieuw niveau kan brengen voor zowel PC als console platforms. Volgens de vacature: "De werknemer zou al bestaande interfaces moeten aanpassen of compleet nieuwe interfaces moeten ontwikkelen voor elementen zoals gevechten, eigenschappen, inventory, schatten die vergaard zijn en sociale systemen."

Het is al langer bekend dat Turbine werkt aan een MMO voor consoles, maar in een interview vorige maand gaf Jeffrey Steefel al hints dat het om LotRO zou kunnen gaan. "Consoles hebben maar een aantal knoppen. Hoe kun je alles zo implenteren dat het voor de speler geen onnodig lastige ervaring wordt?" Steefel deed deze uitspraak toen het interview over LotRO ging.

Het eerste uitbreidingspakket van Lord of the Rings Online, Mines of Moria, is inmiddels in haar bèta-testfase en moet eind dit jaar uitkomen.