The Getaway is in de ogen van vele gamers niet de topper geworden waarop ze gehoopt hadden. Het voordeel daarvan, is dat er genoeg ruimte over blijft voor verbetering, en Sony heeft Team Soho de kans gegeven om met The Getaway 2 de verwachtingen alsnog in te kunnen lossen. Eurogamer bekijkt in deze preview of ze tot nu toe op de goede weg zijn.

Het verhaal zal nu worden verteld vanuit meerdere perspectieven, in plaats van twee (van Mark Hammond en van Frank Carter) in The Getaway. Zo zou de game een nog groter en epischer film gevoel moeten geven. Londen wordt niet verder uitgebreid, maar wel grafisch verder uitgediept met meer details, realisme en leven op straat. Ook zal nagenoeg het hele metro-systeem worden toegevoegd, zodat je niet altijd een auto hoeft te stelen om op je gewenste bestemming aan te komen.

De preview van Eurogamer gaat verder nog in op het aanbod van auto's, de AI, en de kleding. Schijnbaar heeft Sony een aantal grote namen in de mode-industrie aangetrokken om de personages in de game aan te kleden.And what of vehicles? "I think people are going to be pleasantly surprised at the range of vehicles we've got for the game," Hirani promises. "We've been working really hard on the dynamics and making huge improvements to the exterior gameplay overall. This time around we have much more variety in both the structure of the missions and the types you get to play." And the wardrobe, apparently, with "several big name clothing designers hired" for the project, if that matters to you. Zoals je dus kan lezen in de preview heeft Sony blijkbaar geluisterd naar de feedback die de gamers hebben gegeven en het ook nog eens gebruikt om The Getaway 2 beter te maken dan zijn voorganger. Waarschijnlijk zullen we op de aankomende E3 in mei kunnen zien of ze de beloftes kunnen waarmaken, want dan wordt de game voor het eerst aan het publiek getoond. Tot die tijd kan je alvast naar een nieuwe lading screenshots kijken. De release van deze exclusieve titel voor de Playstation 2 staat voor het eind van het jaar gepland.