Lode Runner-maker overlijdt op 54-jarige leeftijd | Gamer.nl

Lode Runner-maker overlijdt op 54-jarige leeftijd | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Vandaag kregen we te horen dat onze vriend en collega, Douglas Smith, maker van de iconische game Lode Runner, is overleden. Onze harten liggen bij Doug's familie in deze moeilijk tijd", meldde Tozai Games afgelopen vrijdag.

Douglas Smith was de maker van de platformer Lode Runner voor de Apple II, dat in 1983 uitkwam. Dit spel werd zeer populair, mede door de level editor waarmee spelers hun eigen levels konden maken. In Lode Runner moet de speler in een level met allerlei gangen en ladders al het goud verzamelen en vijanden ontwijken.

Het spel kreeg een reeks ports naar allerlei platforms, waaronder de NES, GameBoy, DS, iPod, Android en de Xbox 360. Tozai Games werkte samen met Smith om de game naar de Xbox 360 te porten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou