Lizard Squad-lid bekent schuld voor lastigvallen gamers | Gamer.nl

Lizard Squad-lid bekent schuld voor lastigvallen gamers | Gamer.nl

Een lid van internetbende Lizard Squad heeft schuld bekend: hij werd aangeklaagd voor het lastigvallen van vrouwelijke gamers die zijn vriendschapsverzoeken op Twitter en League of Legends negeerden.

De 17-jarige jongen uit Canada stuurde vrouwelijke gamers vriendverzoeken op Twitter of via League of Legends. Als de vrouwen in kwestie hem negeerden of afwezen, zorgde hij dat de SWAT hun huis binnenviel door bijvoorbeeld te melden dat er een gijzeling gaande was of dat er een bom in het huis lag.

Ook belde de tiener enkele van de vrouwelijke gamers 's nachts op en maakte hij hun persoonlijke informatie openbaar, zoals burgerservicenummers en creditcardgegevens. Ook liet hij een pizza bezorgen die de slachtoffers niet besteld hadden.

Opgepakt
De tiener werd opgepakt na een acht uur durende livestream op YouTube tijdens welke hij de SWAT op meerdere mensen afstuurde. Gedurende de stream werd hij aangegeven bij de politie. Hij zit momenteel in voorarrest, het vonnis wordt op 29 juni bekendgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat een Lizard Squad-lid wordt opgepakt: in januari werd een van de leden al gearresteerd wegens DDoS-aanvallen op PlayStation Network en Xbox Live gedurende kerst 2014.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou