LittleBigPlanet zou free-to-play-game worden | Gamer.nl

LittleBigPlanet zou free-to-play-game worden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Evans zat in dat panel met een aantal andere oprichters van Media Molecule en Harrison zelf. Harrison wilde met LittleBigPlanet hoog inzetten op een aantal van de nieuwe busine modellen die destijds in opkomst waren. "Het moet DLC hebben, het moet user generated content hebben", zo zei hij volgens Evans. 

Harrison zelf voegt daar het volgende aan toe: "Ik gaf het team van Media Molecule een uitdaging: zorg dat LittleBigPlanet een gratis te spelen service wordt, geen product, met een systeem om geld te verdienen aan user generated content waarin ook spelers beloond worden voor hun werk."

Hoewel LittleBigPlanet uiteindelijk voor een volledige retailprijs in de winkels is komen te liggen, denkt Harrison wel dat het spel met zijn door spelers gemaakte levels een opkomende trend heeft blootgelegd in de game-industrie. "Het wordt intere ant om te zien hoe de platforms met deze uitdaging omgaan in de toekomst", zo stelt hij.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou