Slecht nieuws vanaf het PlayStation 3-front: LittleBigPlanet is uitgesteld. Alleen voor Europa, dat is het opmerkelijke. De game had oorspronkelijk op 24 oktober uit moeten komen, maar wordt nu midden november in de winkel verwacht.

In Amerika ligt de game wel vanaf volgende week in de winkel en de vraag is dan ook: waarom is de Europese versie uitgesteld? Sony Computer Entertainment Benelux was op dit moment nog niet bereikbaar voor commentaar.

Update: Op het officiële PlayStation-forum staat wellicht de reden van de vertraging. Gisteren wist een gebruiker daar te melden dat er in één van de nummers een Korantekst te horen is. Wanneer je deze tekst vertaalt zou er "elke ziel zal de dood proeven" en "alles op aarde zal vergaan" te horen zijn. Koranteksten mogen niet op muziek gezet worden, dit zou zeer aanstootgevend zijn voor moslims. Als dit waar is, kan het de reden zijn van het uitstel van LittleBigPlanet. Update 2: Het nieuws is intussen bevestigd door Sony en de game zal dan ook wereldwijd later uitkomen. Sony heeft besloten de discs te vervangen van LittleBigPlanet. Hierbij is overigens de vreemde situatie ontstaan dat enkele Amerikanen de game nu al hebben: zij hebben dus een uniek spel in handen! Update 3: Wij Europeanen verwachten de game op 31 oktober in de winkelschappen. Een weekje uitstel dus. Update 4: We blijven de boel maar updaten, want zojuist is ons ter ore gekomen dat we toch nog ietsje langer moeten wachten op LittleBigPlanet. Wij verwachten de game nu in de week van 3 november te krijgen.

Sony voelt zich op dit moment even de rechter Sackboy