Nieuws
streets of rage 4

Lionsgate heeft filmrechten Streets Of Rage in handen

John Wick-schrijver zou de productie op zich nemen

Geschreven door Michel Musters op
Filmbedrijf Lionsgate heeft de rechten voor het maken van een film gebaseerd op Streets of Rage in handen.

Dat meldt Variety. Eerder dit jaar claimde een andere filmsite al dat Amazon de film zou financieren, maar dat blijkt nu dus niet meer het geval te zijn. Wel zou schrijver Derek Kolstad - bekend van John Wick - de film nog schrijven en produceren. Ook zou dj2 Entertainment, bekend van de Sonic the Hedgehog-films, betrokken zijn.

Verder zijn er nog geen details bekend over de release, de regisseur of een mogelijke premièredatum. Ook is niet duidelijk of de film in de bioscoop gaat draaien. Lionsgate heeft overigens ook de Borderlands-film in ontwikkeling.

Streets of Rage werd ontwikkeld en uitgegeven door Sega, en kwam toen uit voor de Sega Mega Drive (later voor Game Gear en Master System). De side-scroller valt in het genre beat ‘em up. In de Streets of Rage-serie nemen enkele helden het op tegen de crimineel Mr. X, en zijn organisatie het Syndicaat.

Streets of Rage kreeg in 1993 en 1994 vervolgen. Daarna bleef het 26 jaar stil rondom de franchise, tot het spel Streets of Rage 4 in 2020 werd uitgebracht voor pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Mobiele RTX 4050-gpu gespot in Samsung Galaxy Book Pro De beste Xbox-deals van de week
0

Reacties op: Lionsgate heeft filmrechten Streets Of Rage in handen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.