Lionsgate heeft filmrechten Streets Of Rage in handen

Lionsgate heeft filmrechten Streets Of Rage in handen

Filmbedrijf Lionsgate heeft de rechten voor het maken van een film gebaseerd op Streets of Rage in handen.

Dat meldt Variety. Eerder dit jaar claimde een andere filmsite al dat Amazon de film zou financieren, maar dat blijkt nu dus niet meer het geval te zijn. Wel zou schrijver Derek Kolstad - bekend van John Wick - de film nog schrijven en produceren. Ook zou dj2 Entertainment, bekend van de Sonic the Hedgehog-films, betrokken zijn.

Verder zijn er nog geen details bekend over de release, de regisseur of een mogelijke premièredatum. Ook is niet duidelijk of de film in de bioscoop gaat draaien. Lionsgate heeft overigens ook de Borderlands-film in ontwikkeling.

Streets of Rage werd ontwikkeld en uitgegeven door Sega, en kwam toen uit voor de Sega Mega Drive (later voor Game Gear en Master System). De side-scroller valt in het genre beat ‘em up. In de Streets of Rage-serie nemen enkele helden het op tegen de crimineel Mr. X, en zijn organisatie het Syndicaat.

Streets of Rage kreeg in 1993 en 1994 vervolgen. Daarna bleef het 26 jaar stil rondom de franchise, tot het spel Streets of Rage 4 in 2020 werd uitgebracht voor pc, Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou