Een oplettende reviewer van de website GamePlasma vond enkele omgevingen in de adventuregame Limbo of the Lost verdacht bekend voorkomen. Wat bleek: ze waren rechtstreeks gekopieerd uit Oblivion. Niet alleen is de indeling van de kamers gelijk, ook de textures en verschillende kleine details, zijn één op één overgenomen uit de topper van Bethesda Softworks. Onderstaande screenshots spreken boekdelen:

Links: Oblivion, Rechts: Limbo of the Lost

De ontwikkelaar van Limbo of the Lost, Majestic Software, heeft nog niet gereageerd op dit bericht, noch de uitgever van het spel G2 Games. Ook Bethesda heeft nog niets van zich laten horen.

Limbo of the Lost is al een behoorlijke tijd in ontwikkeling en wordt slechts door een klein aantal mensen gemaakt. Het is het eerste spel van de ontwikkelstudio.

Update: Website The Escapist heeft de betrokken partijen om respons gevraagd. Uitgever van Limbo of the Lost, Tri-Synergy, heeft vooralsnog geen commentaar maar kijkt met de ontwikkelaar naar de zaak. Bethesda zegt tegenover Strategy Informer zich ook aan commentaar te onthouden, om er vervolgens aan toe te voegen: "Maar de screenshots spreken voor zichzelf. Onze juridische afdeling kijkt ernaar." Update 2: Uitgever Tri-Synergy zal de distributie van Limbo of the Lost tot nader order stopzetten. De officiële statement luidt als volgt: "Tri-Synergy is net zo gechoqueerd als ieder ander by de recent verschenen screenshotvergelijkingen. Op geen enkel moment tijdens de onderhandelingen met Majestic Studios, totdat deze vergelijkingen publiekelijk werden gemaakt, hadden we kennis van deze overeenkomsten." Men voegt eraan toe dat men contact heeft opgenomen met Majestic Studios maar dat deze nog niet gereageerd heeft.

Inmiddels is ook al bekend geworden dat Limbo of the Lost niet alleen steelt uit Oblivion, er zijn ook omgevingen die sterk overeenkomen met Thief: Deadly Shadows, Unreal Tournament 2004, Vampire the Masquerade: Bloodlines, Diablo 2, Silent Hill 3, Painkiller en de film Spawn.

Limbo of the Lost is trouwens geen volledige 3D-game. Alleen de personages zijn 3D, de achtergronden in het spel zijn statisch. Dit betekent dat men waarschijnlijk screenshots heeft genomen uit de verschillende games om die als achtergrond te gebruiken voor Limbo of the Lost.