De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive komt later dit jaar met Avencast: Rise of the Mage, een hack-and-slash RPG die meer interactiviteit belooft dan het gebruikelijke klikwerk dat we van het genre gewend zijn. In tegenstelling tot de doorsnee RPG hangt het succes in een gevecht niet alleen af van je statistieken, maar ook van de vaardigheid van de speler. Het spel haalt qua manier van vechten namelijk ook deels zijn inspiratie uit actiegames en beat 'm ups, wat betekent dat je het spel niet met de muis bestuurt maar dat je je personage direct met het toetsenbord bedient.

De kunstmatige intelligentie van je tegenstanders was een bijzonder aandachtspunt van de Oostenrijkse ontwikkelaar Clockstone Software. De AI zal niet zoals in veel RPG's als een kip zonder kop op je aflopen, maar kent afhankelijk van het soort tegenstander verschillende aanvalstechnieken. Ook zullen tegenstanders rekening houden met jou sterke en zwakke punten. Heb je bijvoorbeeld weinig health over, dan zullen ze je eerder aanvallen dan wanneer je op volle kracht bent.

Avencast wordt in het derde kwartaal verwacht op de PC. Bekijk naast onderstaande screenshots ook zeker deze trailer voor een indruk van de gameplay.