Het Haarlemse Lighthouse Interactive maakt zijn naam waar. Waar vuurtorens inherent zijn aan de scheepvaart, zo is ook Lighthouse Interactive binnenkort onlosmakelijk verbonden met bootjes. Men heeft al twee delen en enkele add-ons op de markt gebracht in de Ship Simulator-reeks, eind 2008 komt daar nog een botengame bij: East India Company.

Maar East India Company is meer dan alleen je zeil recht houden en de juiste koers uitstippelen. Het spel behandelt namelijk alle aspecten die je zou verwachten bij de Oost Indische Compagnie. Het is de bedoeling om eerder dan je concurrenten bepaalde handelsroutes te veroveren. Je zult zelf tactische beslissingen moeten maken, manschappen moeten rekruteren, diplomatieke betrekkingen aan moeten gaan, havens moeten veroveren en hele vloten tegelijker tijd aan moeten sturen. Dit alles op een prachtig golvende oceaan met schepen die tot in de kleinste details zijn uitgewerkt.

Je kunt in East India Company onder de vlag van maar liefst acht landen varen, waaronder natuurlijk de roemruchte Nederlanders. Echt een game voor Balkenende dachten we zo, die eindelijk zijn VOC-mentaliteit in de praktijk kan brengen.