De Nederlandse uitgever Lighthouse Interactive heeft opnieuw een veelbelovende titel aan zijn line-up toegevoegd, namelijk Sword of the Stars van de Canadese ontwikkelaar Kerberos Productions. Sword of the Stars is een 4X strategiespel, vergelijkbaar met klassiekers als Master of Orion dus.

In tegenstelling tot de meeste 4X games is Sword of the Stars niet louter een 2D aangelegenheid, maar worden de gevechten en de sterrenmap volledig in 3D gepresenteerd. De gevechten zijn overigens in real-time, maar maak je geen zorgen: Kerberos bestaat voor een groot deel uit de mensen achter Homeworld: Cataclysm, dus van real-time gevechten in de ruimte hebben ze wel kaas gegeten!

Sword of the Stars zal behoorlijk wat diepgang weten te bieden, met vier behoorlijk verschillende rassen, 150 technologiën om te researchen en de mogelijkheid eigen schepen te ontwikkelen en uit te rusten. Ondanks deze complexiteit belooft men een toegankelijke spelinterface zodat ook beginnende spelers met het spel aan de slag kunnen. Sword of the Stars wordt in juni van dit jaar verwacht, meer over het spel lees je hier.