Nieuws

Light Machine Gun op komst voor Fortnite: Battle Royale

En gratis Back Bling als compensatie

Geschreven door Bob van der Laan op
Fortnite: Battle Royale krijgt binnenkort een nieuw wapen in de spelmodus: de Light Machine Gun.

Het wapen is al enige tijd beschikbaar in de Save the World-modus van Fortnite, maar in het update-menu van de Battle Royale-modus, dat bij het opstarten te zien is, kondigt Epic Games aan dat we binnenkort de Light Machine Gun ook kunnen verwachten in Fortnite: Battle Royale.

In de aankondiging laat de ontwikkelaar weten dat de Light Machine Gun een snelle vuursnelheid heeft en gebruikmaakt van een groot magazijn, waardoor spelers zich niet druk hoeven te maken dat hun munitie snel op is. Als dit wel het geval is laat Epic weten dat het een tijdje duurt voordat het magazijn herladen is. Hierdoor moeten spelers dekking zoeken, voordat zij weer kunnen schieten.

Het is niet zeker dat het wapen precies hetzelfde is als dat in Save the World, daar valt het binnen de Assault Rifles-categorie, maakt het gebruik van medium bullets en doet het 50 damage. Dataminers Storm Shield One heeft namelijk ontdekt dat het wapen in Battle Royale beschikbaar is als Rare en Epic-variant, het 25 damage doet en honderd kogels kan houden per magazijn.

Op de bovenstaande afbeelding is te zien dat onder de Light Machine Gun een soort statief te zien. Dit kan erop duiden dat het wapen niet vastgehouden kan worden en alleen gebruikt kan worden wanneer het op een positie is geplaatst.

Epic Games heeft nog geen details bekendgemaakt over de Light Machine Gun, dus het is nog niet bekend wanneer het wapen toegevoegd wordt aan Fortnite: Battle Royale. De kans is groot dat het met de eerstvolgende update naar de spelmodus komt.

Afgelopen week bracht de 3.5.0-update nog het nieuwe item Port-a-Fort naar Fortnite: Battle Royale. Met deze granaat kunnen spelers een stevig fort tevoorschijn toveren dat bestaat uit een ijzeren toren van drie verdiepingen. Naast het item moest de update een tweede versie van de tijdelijke Last Team Standing-modus 50v50 toevoegen. Maar door een storing is 50v50 v2 uitgesteld tot ergens deze week.

De update zorgde ervoor dat Fortnite ongeveer 24 uur offline was. Epic Games verontschuldigt hiervoor door middel van gratis in-game items weg te geven aan spelers. In Battle Royale kunnen spelers de Rust Bucket Back Bling gratis aanschaffen en in de Save the World-modus is een gratis Troll Stash Llama verkrijgbaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Welke controller is jouw ultieme favoriet? Insomniac geeft meer informatie prijs over de rol van Peter Parker in Spider-Man voor PS4
1

Reacties op: Light Machine Gun op komst voor Fortnite: Battle Royale

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Tomerieno

    • 17 april 2018 19:45
    Het lijkt mij een leuk idee

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.