Nieuws

Liam Hemsworth deed in 2018 al auditie voor The Witcher

Maar hij kreeg de rol niet

Geschreven door Jari Klapwijk op
Liam Hemsworth was in 2018 al dichtbij de rol van Geralt of Rivia in de Netflix-serie The Witcher.

Dat heeft de website RedanianIntelligence van bronnen vernomen. Hij behoorde destijds al bij de favorieten om de rol te spelen. Uiteindelijk viel de keuze niet op Hemsworth maar op Henry Cavill. Laatstgenoemde legt de rol nu naast zich neer en daardoor kwam Hemsworth weer in beeld. Daar was geen uitgebreide castingprocedure meer voor nodig. De producers hebben naar alle waarschijnlijkheid de oude auditietapes bekeken en van daaruit een keuze gemaakt.

Een week geleden werd duidelijk dat Liam Hemsworth de rol van Geralt overneemt van Henry Cavill. Het is nog niet duidelijk waarom Cavill een stap terug doet. Mogelijk heeft dat te maken met andere rollen die hij speelt. Zo maakte hij onlangs via Instagram bekend dat hij Superman gaat spelen in toekomstige DC-films. Daarnaast is hij gecast voor de Tweede Wereldoorlog-film The Ministry of Ungentlemanly Warfare.

Volgens andere bronnen had Cavill onenigheid met de schrijvers van de serie over Geralt en zijn rol in het plot. De serie, die is gebaseerd op een reeks boeken, gaat vrij losjes om met het bronmateriaal en de focus ligt minder op Geralt dan in de boeken. Daardoor overweeg hij mogelijk na seizoen 2 al om te stoppen. De daadwerkelijke reden voor zijn vertrek is niet onthuld.

Er is een petitie opgezet om Henry Cavill voor The Witcher te behouden. De fans beweren dat Cavill niet is vertrokken vanwege zijn rol als Superman, maar dat Netflix er bewust voor heeft gekozen om hem van het project af te halen. De serie is volgens hen zo sterk omdat Cavill zelf een groot fan is van het bronmateriaal. Ze zien liever dat de schrijvers het veld ruimen en vrezen dat de serie dramatisch gaat eindigen. De petitie is inmiddels ruim 137.000 keer ondertekend. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Modern Warfare 2 bracht al een miljard dollar op Nintendo zendt overmorgen Indie World-presentatie uit
0

Reacties op: Liam Hemsworth deed in 2018 al auditie voor The Witcher

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.