Dat de fantastische, post-apocalyptische wereld van Fallout 3 nog lang niet op zijn einde loopt, blijkt uit de aankondiging van downloadable content die Bethesda vandaag heeft gedaan. Als je een PC of een Xbox 360 hebt, ben je de komende tijd nog wel even zoet met deze waanzinnige role-playing game.

Ten eerste heeft de ontwikkelaar een mod tool onthuld, de Garden of Eden Creation Kit (G.E.C.K.). Deze komt al volgende maand uit voor de PC en hierin kun je helemaal los gaan. Je kunt nieuwe gebieden, dorpen, personages, wapens, wezens en dialogen zelf maken en deze online beschikbaar stellen. Je kunt zelf een heel avontuur creëren waarin spelers zich kunnen storten. Hopelijk vinden de creatieve breinen hun weg naar de G.E.C.K. en zien we een aantal fantastische mods tegemoet.

Voor zowel de PC als de Xbox 360 komen er drie sets downloadable content aan en deze klinken zeer veelbelovend.

De eerste DLC komt in januari en is getiteld Operation: Anchorage. Hier neem je plaats in een militaire simulatie die het terugveroveren van de plaats Anchorage, Alaska, simuleert. In deze actierijke uitbreiding zul je de Chinezen bevechten.

Daarna komt er The Pitt. Dit is de naam van een industrieel raidersdorp. in Pittsburgh. Deze uitbreiding komt uit in februari. In maart komt vervolgens Broken Steel, waarbij je samen met de Brotherhood of Steel de Enclave voor eens en voor altijd uitroeit.

We kijken uit naar al dit moois en hebben toch wel een beetje medelijden met alle PS3'ers onder ons die hiervan niet zullen kunnen genieten.