Aanvankelijk was het de bedoeling om deze mogelijkheid pas vanaf de lancering beschikbaar te stellen. Blizzard heeft echter besloten om het proces geleidelijker te laten verlopen, zodat spelers al voordat Warlords of Draenor beschikbaar is kunnen wennen aan hun nieuwe of opgelevelde personage. 

Het is momenteel nog niet mogelijk om een digitale pre-order te plaatsen bij Blizzard, maar daar komt volgens de ontwikkelaar binnenkort verandering in. Verder gaat het bedrijf een test draaien waarbij spelers tegen betaling een van hun personages direct naar level 90 kunnen brengen. Het kopen van Warlords of Draenor geeft namelijk maar toegang tot één dergelijke upgrade per account.

De vijfde World of Warcraft-uitbreiding brengt het maximale level van 90 naar 100 en biedt verder nieuwe gebieden, dungeons en quests. Er worden geen nieuwe rassen of klassen aan het spel toegevoegd. Wel krijgen de bestaande rassen een grafische update. Warlords of Draenor heeft nog geen officiële releasedatum, maar verschijnt waarschijnlijk in de herfst van dit jaar.