Akihiro Hino, de directeur van de Japanse ontwikkelaar Level-5, heeft in het Japanse magazine Dorimaga een aantal dingen losgelaten omtrent de toekomst van zijn bedrijf. Zo zal het volgende spel van de ontwikkelaar van Dark Cloud, Dark Chronicle en Dragon Quest VIII begin 2005 uit de doeken gedaan worden. Dit spel staat vooralsnog bekend als 'Next RPG', waarvan alweer anderhalf jaar geleden een teaserplaatje op internet verscheen. Er gaan geruchten dat dit spel het derde deel in de Dark Cloud reeks zal worden, waarvan het bestaan eerder door Sony al min of meer perongeluk bevestigd werd.

Ook weet Hino het een en ander te vertellen over de toekomst van de afgevoerde Xbox MMORPG True Fantasy Live Online. Want hoewel er momenteel niet verder gewerkt wordt aan het spel, zou het goed kunnen dat het bijvoorbeeld op de Xbox 2 weer tot leven gewekt zal worden. True Fantasy Live Online werd gezien als een spel dat de Xbox in Japan tot een succes had kunnen maken. De reden waarom Microsoft de ontwikkeling van het spel in juni vorig jaar vroegtijdig stopzette, is daardoor nog steeds niet geheel duidelijk.

Naast het mysterieuze 'Next RPG' zou Level-5 ook bezig zijn met een RPG voor de Playstation Portable. Ook hierover hopen we binnenkort meer te vernemen.